Site Overlay

Uit de comfortzone

D5H_6911_01
Chiefs Leuven, die zichzelf de beste ijshockeyvereniging van het land noemt, nodigde onze fotoclub uit om tijdens één van haar wedstrijden foto’s te maken. Dat vonden we wel een leuke uitdaging, en dus trokken we naar Haasrode waar de Chiefs (in het rood) speelden tegen Herenveen (in het wit).

Inderdaad een uitdaging : een ijsbaan is maar matig verlicht zodat je met zeer hoge ISO-waarden moet stoeien. ISO 3200 is een waarde waar ikzelf in het dagelijkse leven meestal met een grote bocht omheen ga. Dergelijke hoge waarden zijn echter nodig om toch nog een voldoende korte sluitertijd te krijgen, want die jongens gaan razendsnel. De gegevens van deze foto liegen er niet om : 1/350s, f2.8, iso 3200, 105mm op Nikon D500 (crop) camera.

De actie kan zich in een paar seconden van de ene kant van het veld naar de andere kant verleggen, waarbij een zoomlens erg handig was. Maar ook dan was de verhouding goede foto’s/slechte foto’s eerder aan de lage kant, vooral ten gevolge van mislukte composities: halve lichamen, missende stukken arm of been, spelers op een kluitje,…

Al geloof ik dat met wat praktijkervaring en een betere kennis van het (trouwens best wel aantrekkelijke) spel die verhouding moet kunnen verbeteren.

Al met al een erg fijne avond beleefd (bedankt Chiefs!) en eigenlijk wel goesting gekregen om dit wat meer te doen (note to self: volgende keer dikkere kousen aandoen).

Joost