Over Ons

Geschiedenis

Begin januari 1990 werden er uitnodigingen verspreid in de gemeente Lubbeek. Al wie belangstelling had voor fotografie was welkom op de startersvergadering (25/01/1990) van een nieuw op te richten fotoclub.

Die avond kwamen er, niettegenstaande hevig stormweer, een twintigtal geïnteresseerden opdagen. De club was een feit.

Er werd een naam gekozen, CAMERA LIBRA, waar “libra” staat voor vrij. Vrij kiezen in wat, waar of hoe je fotografeert. Het vinden van een lokaal was niet eenvoudig. Na enig rondzwerven kregen we de beschikking over het poortgebouw van de Openbare Bibliotheek, waar we tot 2005 vertoefden. Sindsdien zitten we in het Rozenkransinstituut, Dorpsstraat a2/4, 3210 Lubbeek, als buren van het ACE.

Reeds in november 1990 hadden we een fotosalon. Ondertussen is dat al een jaarlijkse traditie op de feestdag van Sint-Martinus (kermis).

Info

Doelstelling

We zijn een niet-wedstrijdgerichte fotoclub. Wel proberen we samen naar een betere fotografie te streven door elkaar te helpen waar mogelijk.

Activiteiten

  • Een jaarlijks fotosalon is het hoogtepunt van elk werkjaar waaraan alle leden in de mate van het mogelijke meewerken. Dit vindt elk jaar plaats tijdens het weekend van Lubbeek kermis. Sinds 1998 gaat dit door in de vrije basisschool van Lubbeek (Heurbeek). Ongeveer een 100-tal foto’s worden er dan tentoongesteld. Uit deze werken mag het publiek kiezen welke zij de 3 beste vindt. Naast ons werk wordt er ook het werk van een “gast” tentoongesteld. Zo zijn o.a. beroepsfotografen en een kunstschilder ons salon al komen versterken.
  • Jaarlijks worden er enkele foto-uitstappen georganiseerd. Verder bezoeken we fotosalons en fototentoonstellingen. Ook schuimen we af en toe tweedehandsbeurzen af.
  • Af en toe houden we workshops (modelfotografie, stilleleven, photoshop, …) die ons er toe aanzet nieuwe dingen te proberen.

 

Plan naar ons vergaderlokaal

[cetsEmbedGmap src=http://maps.google.be/maps/ms?msid=206455637027366700641.000498123136fe2bef390&msa=0 width=600 height=450 marginwidth=0 marginheight=0 frameborder=0 scrolling=no]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.